– en udfordring i uvante omgivelser

Fra den 3. til den 7. september var fem beboere fra Birkely plus en borger i §85-bostøtte på den årlige sensommertur.
I år gik turen til ”Øer Maritime Ferieby” i Ebeltoft, og på de fem dage var der ture til ARoS Aarhus Kunstmuseum og Ree Park Safari plus indlagt tid til cafebesøg og shopping.

Sensommerturen var – som altid – en god mulighed for beboerne til at udvikle deres sociale kompetencer i et trygt forum med pædagogisk personale og andre beboere, som de måske ikke deler hjem med i dagligdagen.

For eksempel var besøget ved Ree Park Safari en god fællesoplevelse, hvor der var mulighed for at gå på opdagelse i dyrenes verden. En beboer overvandt sin betænkelighed ved at ride på en kamel, oplevelsen gav beboeren en stor følelse af selvtillid, som der blev talt meget om. Følelsen af at røre ved en levende rokke i Kattegatcenteret, se hajer blive fodret, gå på opdagelse med sit kamera og tage billeder af fantastiske og mærkelige dyr og dele billederne med familie og venner.

Disse ture er med til at udvikle beboerne i at turde mere og udfordre sig selv i uvante omgivelser. Turene giver beboerne en følelse af at være en del af et fællesskab, hvor man kan danne nye relationer og få en fælles oplevelse, som man kan bygge videre på i dagligdagen.